НАВИГАЦИЯ

вторник, 15 януари 2013 г.


Меки тиквени курабии
Още една рецепта за тиквено сладкишче, което не изисква време, но за сметка на това се харесва особено много на детската кулинарна аудитория:)

Продукти:

По половин чаша обикновено и пълнозърнесто брашно
По ¼ ч.л. сол, ксода бикарбонат и смлян бахар
½ ч.л. канела
3 с.л мед
½ ч.ч. кафява захар
¼ чаша олио
Белтък от 1 яйце
1 чаша пюре от тиква
½ чаша стафиди или боровинки
1/3 ч.ч. орехи накълцани



Приготвяне:

В купа се смесват брашната и подправките. В друга купа захарта, меда олиото и белтъка. Добавя се и тиквата. Двете купи се смесват до еднородна смес. Накрая се добавят орехите и стафидите. Върху намаслена хартия в тава се слагат по една ч.л тесто на разстрояние поне 2.5 см.
Пекат се в предварително затоплена фурна на 180 гр. 15 мин на тава.

Няма коментари:

Публикуване на коментар