НАВИГАЦИЯ

вторник, 21 март 2017 г.

МЕСНО РУЛО

Тъй като със съпруга ми минаваме през неприятен, но желателен период на пролетна диета, почти не качвам рецепти, но тази рецепта на Ути-  вариация на добре познатото руло Стефани, я хапвахме точно преди диетата и сега гледам с носталгия към нея. Тук продуктите се омесват в каймата, а не се слагат в средата на рулото. Много ни хареса, става сочно и е добре подправено. Идеалната му гарнитура е картофено пюре. Кога ли ще свърши диетата?



Продукти:
500 г свинска кайма
4 яйца
2 моркова
Филия сух хляб
100 г гъби
2 глави лук
1 връзка магданоз
Олио
Червен пипер
Черен пипер
Сол

Приготвяне:
1-    Лукът се настъргва на ренде или в робот. Разбърква се с каймата. Добавят се подправките – сол, черен и червен пипер и ситно нарязан магданоз. Оставя се да почине 10-15 мин.



2-    Нарязват се морковите на кубчета, гъбите на филийки.
3-    Две от яйцата се сваряват твърдо и се режат на кубчета.
4-    Морковите се запържват на слаб огън. Две минути след тях се добавят и гъбите. Пържат се 4 минути.
5-    Всичко се прехвърля при каймата, добавят се и останалите сурови яйца, като единият белтък се оставя настрана.
6-    Добавя се филията хляб, предварително накисната във вода или прясно мляко и добре изстискана. Бърка се до получаване на хомогенна смес.
7-    В тава, покрита с хартия за печене се оформя руло.

8-    Маже се с белтъка за кафеникава коричка.


9-    Пече се в предварително загрята фурна на 190 градуса 35 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар