четвъртък, 10 октомври 2013 г.

Средиземноморки ориз с грах и сушени домати

Тази рецепта освен, че става за нас, много се услади и на бебо - разбира се, в пасиран вид и с допълнително бульон, но все пак похапна.
Цялото приготвяне отнема 20 минути - мечтата на домакинята:).

Продукти:
500 мл пилешки бульон (или 1 кубче в 500 мл вряла вода)
1 ½ сладък грах от консерва (или замразен) около 350 г
½ чаша изсушени домати, нарязани на тънки резенчета
½ чл сол
1 чаша бял ориз
Черен пипер на вкус

Приготвяне:
1. Бульонът се кипва на силен огън. Добавят се граха, доматите, солта и ориза. Разбърква се и се оставя на среден огън около 15 минути, докато поеме течността и оризът омекне.
2. Оставя се да постои 10 минути извън котлона, захлупено. Отхлупва се и се бърка с вилица, за да стане пухкав оризът. Подправя се с черен пипер на вкус.

По желание: може да се прибави месо на късчета. Аз бях варила пилешко и добавих накъсано пилешко месце.

1 коментар:

  1. Много бързо, лесно и вкусно :) аз го направих с пиле. Стана чудесно!
    Мерси Еми :)

    ОтговорИзтриване