сряда, 2 януари 2013 г.

Cookies с малини и бял шоколад

Много обичам Cookies. Обикновено в моловете ходя в една известна на всички ни верига за бързо хранене, където предлагат бройката по лев и нещо, но както сами разбирате, една бройка далеч не е ми е достатъчна. И след поредното мрънкане от страна на мъжа ми защо не опитам да направя вкъщи три тави, вместо двамата тъжно да хрупкаме по една суха бисквитка, порових в американски кулинарни сайтове и  така вкъщи бяха изпечени въпросните


Cookies  с малини и бял шоколад


Продукти:
225 гр размекнато масло
225 гр пудра захар
175 гр  малини (замразени)

170 гр кондензирано мляко
350 гр брашно
1 чл бакпулвер
150 гр бял шоколад, на парченца

Приготвяне
Фурната се загрява на 180 градуса. В купа се смесват захарта  и маслото до гладка маса. Добавя се кондензираното мляко, а след това брашното и бакпулвера до меко тесто. С дървена лъжица се разбърква вътре шоколадът на парченца.
В тава върху хартия за печене се изсипва от тестото по 1 супена лъжица и във всяка купчинка се боцват малинки. Оставя се по-голямо разстояние межу отделните купчинки, защото при затопляне бисквитките се разширяват. Пекат се 15-18 мин в загрятата фурна, докато краищата леко покафенеят, но все пак да останат меки в средата.


Допълнителни идеи:
Бисквитките могат да се приготвят и с други червени плодове, а също и с млечен или черен шоколад.

Няма коментари:

Публикуване на коментар