сряда, 2 януари 2013 г.



Тъй като през януари човек е изпълнен с добри намерения, които безуспешно е опитвал да въведе в живота си през изтеклата година и си казва: „Започвам от днес” (независимо дали става въпрос да се запише на спорт, да прочете някоя книга, да си изчисти мазето, да си фотоепилира краката или каквото там друго го вълнува), аз също избрах този месец, за да стартирам кулинарния си блог. 
Представете си, че влизате в  уютна и приятна кухня, в малко женско царство, където глъчката и суетенето на ежедневието са грижливо изметени през прага. Огледайте се и открийте всички онези малки елементи, които създават топлина и уют в кухненското гнездо – на котлона къкри нещо и изпълва стаята с апетитно ухание, слънчевите лъчи рисуват зайчета по лъскавите витринки на шкафовете, излъсканият дървен под леко изпуква под пухкавите ви пантофи, а вие сядате на удобния, тапициран стол, подпирате лакти на ленената покривка до високата маса и зачаквате да видите с какво ще ви нагости домакинята.
Този блог е вратата, през която ви каня да влезете в моята виртуална кухня и да отлетим заедно на кулинарно пътешествие в познати и недотам познати дестинации на вселената на готварското изкуство. Също като повечето от вас, аз не съм майстор-готвач – просто обичам да готвя, обичам да изпробвам нови неща и рядко правя едно и също нещо няколко пъти - освен в случаите, когато чакам гости, пред които държа да не се изложа. Едно от любимите ми занимания е да седна с димяща чаша чай и разтворени на коленете готварски книги и да се заровя в пъстрите идеи за кулинарни вълшебства. В по-съвременен вариант, това звучи така – да седна и да потъна за няколко часа в знайни и незнайни кулинарни сайтове на поне три езика и да си отбелязвам какви чудесии е произвело кулинарното въображение на хората. 
От резултатите се възползват най-често съпругът и близките ми, но все по-често ми се случва да играя роля на консултант по готварски идеи на приятелките си и това бе една от причините да се започна блога. Другата е, че по този начин ще обединя на едно място всички рецепти, които са ме впечатлили и които бих искала да изпробвам и препоръчам, в случай на успех.
Често пъти рецептите, на които се спирам, са комбинации от няколко рецепти или пък в процес на приготвяне включвам “personal touch”, който внася свежа нотка и разнообразява някоя позната идея.
рецептите са написани накратко и няма да ви се наложи да прочетете целия ми живот, за да се доберете до тяхното съдържание- нещо, с което понякога се прекалява в кулинарните блогове и от което ще се върдържа. ако се интересувате от мен, имам си профил във Фейсбук. Блогът е готварската ми книга.
Знаете за личните продавач консултанти, които дават модни съвети на разни бизнес особи като подбират от морето на модата най-подходящото за тях. Ако успея да подбера за себе си и за вас онези рецепти, които ще ви накарат да си мислите за тях преди да си легнете, да обикаляте магазините, за да откриете някоя необходима и рядка подправка и да предпочетете да прекарате време в сътворяването на своя личен кулинарен шедьовър, вместо да сервирате винаги пет-шест манджи, научени от мама и баба, тогава този блог ще е изпълнил предназначението си.



Няма коментари:

Публикуване на коментар