понеделник, 10 ноември 2014 г.

Голяма палачинка

Събота сутрин. От кухнята се носи аромат на прясно изпечена закуска. По възможност сладка и леко карамелизирана отгоре. Това е обещанието за голяяяма палачинка, която семейно нарязваме като торта и й се наслаждаваме с чаша кафе, айрян, сок и кой каквото си харесва.
Реших да споделя рецептата, защото е много лесна не отнема от сутрешната почивка, а е събрала цялото настроение на семейната закуска. Да ви е сладко!:)






Продукти:
120 г брашно
100 г захар
3 яйца
300 мл прясно мляко
1 пакетче ванилия
60 г краве масло
малко кристална захар за поръсване

Приготвяне:

1. Фурната се загрява на 180 градуса.
2. Маслото се разтопява и с него се намазва тавата, в която ще печем - в моя случай клъгла, алуминиева тава.
2. Яйцата се разбиват, след което съм тях се прибавят млякото, захарта, ванилията и брашното. Сместа се изсипва в тавата и се пече в предварително загрятата фурна, докато стане златиста.
3. Последните две-три минутки във фурната палачинката се поръсва с малко захар и фурната се включва само горен реотан, за да се карамелизира леко захарта.















Няма коментари:

Публикуване на коментар