Продукти:
1 кг свински
вратни пържоли
200 г топено
сирене
1 чч бяло
вино
450 г
стрерилизирани гъби (става и с пресни)
200 мл
готварска сметана
4 кисели
краставички
2 глави
кромид лук
1 сл
универсална подправка (напр. Вегета)
Сол и черен
пипер на вкус
Олио за
намазване на съда за печене
Приготвяне:
1.
Пържолите се изтъняват с чукче и се овкусяват
със соб и черен пипер. Нареждат се в глинен съд, предварително намазан с олио.
2.
Върху всяка от пържолите се поставя топено
сирене и гъби (цели или на големи парчета).
(на снимката още не съм сложила гъбките:), ама вече бързах да снимам)
3.
Прибавят се нарязаните на колелца кисели
краставички и лук, универсалната подправка, виното и сметаната. Съдът се
покрива с капак (или алуминиево фолио) и се поставя в студена фурна, която
постепенно се загрява до 200 градуса. От този момент се пече един час.
(адаптирана от "Звездните рецепти на десетилетието" на Иван Звездев)
Няма коментари:
Публикуване на коментар