Промените в живота ме държаха на разстояние
от блога за известно време. Когато се случват нови неща, хобитата за съжаление
отиват дискретно на заден план и оставят място за неотложните неща от
ежедневието.
Но сега, когато есента постепенно ме отпуска
и ми напомня за заспиването на цялата природа и скорошното приключване на
годината, ми се иска да съживя кулинарната си тръпка и да си доставя- а ни
надявам се на околните – нови вдъхновения, нови вкусове и нови идеи за
кухненско развихряне.
Следващата рецепта е лесна, тестото може да
се приготви от предната вечер и да се остави в хладилника. Имах удоволствието
да занеса цяла тава от тези вкусотийки на празник, организиран от българската
православна църква в Страсбург – изядоха се за минути, за моя радост. Друг е
въпросът, че преди това, вкъщи, едвам спасих тавата от хищните ръчички на
малкия ми син, който докато се усетя, беше нахапал пет-шест.
Заповядайте, опитайте и вие!
Продукти:
250 г. извара
100 г меко масло
250 г брашно
1 бакпулвер
Кристална захар за потапяне
Приготвяне:
1.
От изброените продукти (без захарта) се замесва меко тесто
2.
Оставя се 30 мин в хладилника, завито с домакинско прозрачно фолио
3.
Разточва се върху набрашнена повърхност лист с дебелина 0.5 см и
се правят кръгчета с чаша от по 5-6 см.
4.
Кръгчето се потапя в захарта и се затваря със захарта навътре.
Потапя се още веднъж,пак така се затваря и трети път се потапя и се поставя
върху хартия за печене в тава.
5.
Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса за 20 мин.
Няма коментари:
Публикуване на коментар