вторник, 24 октомври 2017 г.

ЗАХАРНИ УШИЧКИ

Промените в живота ме държаха на разстояние от блога за известно време. Когато се случват нови неща, хобитата за съжаление отиват дискретно на заден план и оставят място за неотложните неща от ежедневието.
Но сега, когато есента постепенно ме отпуска и ми напомня за заспиването на цялата природа и скорошното приключване на годината, ми се иска да съживя кулинарната си тръпка и да си доставя- а ни надявам се на околните – нови вдъхновения, нови вкусове и нови идеи за кухненско развихряне.
Следващата рецепта е лесна, тестото може да се приготви от предната вечер и да се остави в хладилника. Имах удоволствието да занеса цяла тава от тези вкусотийки на празник, организиран от българската православна църква в Страсбург – изядоха се за минути, за моя радост. Друг е въпросът, че преди това, вкъщи, едвам спасих тавата от хищните ръчички на малкия ми син, който докато се усетя, беше нахапал пет-шест.
Заповядайте, опитайте и вие!



Продукти:
250 г. извара
100 г меко масло
250 г брашно
1 бакпулвер
Кристална захар за потапяне
Приготвяне:
1.     От изброените продукти (без захарта) се замесва меко тесто
2.     Оставя се 30 мин в хладилника, завито с домакинско прозрачно фолио
3.     Разточва се върху набрашнена повърхност лист с дебелина 0.5 см и се правят кръгчета с чаша от по 5-6 см.
4.     Кръгчето се потапя в захарта и се затваря със захарта навътре. Потапя се още веднъж,пак така се затваря и трети път се потапя и се поставя върху хартия за печене в тава.

5.     Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса за 20 мин.




Няма коментари:

Публикуване на коментар