Омръзна ни да ядем пилешко в разни манджи и яхнии, да го задушаваме и
приготвяме със сосове. В този сезон ни се иска пилешкото да е хрупкаво, с
коричка, със свежа, розова плът под панировката и да остане сочно. Тази рецепта,
вдъхновена от шеф Манчев, отговаря на всички горепосочени изисквания за
апетитно пилешко. В панировката съм прибавила сирене Грана Падано, защото добре
се комбинира с галетата и така много ни допада вкъщи. А и биричката си има
компания…
Продукти:
600 г пилешко филе
100 г брашно
2 яйца
100 г галета
100 г сирене Грана
Падано, ситно настъргано
70 мл зехтин
Приготвяне:
1. Разрязва се филето по дължина, така че да се образуват
тънки пържоли, с дебелина 0.5 см. Начукват се през домакинско фолио, за да не
се разкъса месото. Овкусява се със сол и черен пипер и се овалва последователно
месото в брашно, яйце и галета, размесена със сирене Грана Падано.
2. Месото се прехвърля в тава, след което се пече върху
алуминиево фолио 10-12 минути на загрята фурна на 180 градуса.
3. По желание за украса се поръсва отново със сиренето.
4. Гарнитурата е по желание. Аз го сервирах с домашно
приготвено картофено пюре.
Няма коментари:
Публикуване на коментар