вторник, 28 юни 2016 г.

ПАНИРАНО ПИЛЕШКО НА ФУРНА СЪС СИРЕНЕ ГРАНА ПАДАНО



Омръзна ни да ядем пилешко в разни манджи и яхнии, да го задушаваме и приготвяме със сосове. В този сезон ни се иска пилешкото да е хрупкаво, с коричка, със свежа, розова плът под панировката и да остане сочно. Тази рецепта, вдъхновена от шеф Манчев, отговаря на всички горепосочени изисквания за апетитно пилешко. В панировката съм прибавила сирене Грана Падано, защото добре се комбинира с галетата и така много ни допада вкъщи. А и биричката си има компания…



Продукти:
600 г пилешко филе
100 г брашно
2 яйца
100 г галета
100 г сирене Грана Падано, ситно настъргано
70 мл зехтин




Приготвяне:
1.     Разрязва се филето по дължина, така че да се образуват тънки пържоли, с дебелина 0.5 см. Начукват се през домакинско фолио, за да не се разкъса месото. Овкусява се със сол и черен пипер и се овалва последователно месото в брашно, яйце и галета, размесена със сирене Грана Падано.







2.     Месото се прехвърля в тава, след което се пече върху алуминиево фолио 10-12 минути на загрята фурна на 180 градуса.

3.     По желание за украса се поръсва отново със сиренето.

4.     Гарнитурата е по желание. Аз го сервирах с домашно приготвено картофено пюре.




Няма коментари:

Публикуване на коментар