петък, 8 януари 2016 г.

Пилешки вързопчета

Тази рецепта правихме тази Нова година вкъщи, като алтернатива на капамата. Приготвя се лесно, не се изисква някаква особена подготовка, нито специални подправки  и все пак е хем естетична, хем вкусна.




ПРОДУКТИ
9 големи зелеви листа от кисело зеле
9 пилешки кълки
500 г. кайма смес
1 сл зехтин
1 яйце
2 глави лук
черен пипер, сол
чубрица
ПРИГОТВЯНЕ
1.       Каймата се подправя на вкус и се обърква с яйцето.
2.       Лукът се задушава в зехтина.
3.       Взима се едно зелево листо, в средата му се слага малко кайма, оформена като гнездо, в нея  се изсипва от около 1 сл от задушения лук.  Отгоре поставяме кълката с чуканчето нагоре След това се завива на вързопче с листото и се завързва с конец.

4.       Вързопчетата се нареждат в тава, долива се малко вода и зелев сок и се печем около 50 минути в загрята на 180-200 градуса фурна до златист загар.


 




































Източник: http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5172507































Няма коментари:

Публикуване на коментар