ПРОДУКТИ
9 големи зелеви листа от кисело зеле
9 пилешки кълки
500 г. кайма смес
1 сл зехтин
1 яйце
2 глави лук
черен пипер, сол
чубрица
ПРИГОТВЯНЕ
1.
Каймата се подправя на вкус и се обърква с яйцето.
2.
Лукът
се задушава в зехтина.
3. Взима се едно зелево листо, в средата му се слага малко
кайма, оформена като гнездо, в нея се изсипва
от около 1 сл от задушения лук. Отгоре поставяме
кълката с чуканчето нагоре След това се завива на вързопче с листото и се
завързва с конец.
4. Вързопчетата се нареждат в тава, долива се
малко вода и зелев сок и се печем около 50 минути в загрята на 180-200 градуса
фурна до златист загар.
Източник: http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5172507
Няма коментари:
Публикуване на коментар