Първата ми рецепта тази година ще бъде за КЕЙК С ГОРЕЩО МЛЯКО. Самото наименование ми прозвуча особено уютно, а след като отговаряше на двата ми основни критерии- да се приготвя за около 15 мин и продуктите да са лесни за намиране - веднага се заех да я приготвя.
Кейкът става невероятно пухкав и вкусен! Бих го кръстила "Кейк Маслен памук", заради мекотата, аромата и цвета му.
Подготовка : 20
мин, Печене 30 мин.
За 12-16 парчета
Продукти:
4 яйца
2 чч захар
1 чл ванилов
екстракт
2 ¼ чч брашно
2 ¼ чл бакпулвер
1 ¼ чч
пълномаслено мляко 2%
10 сл масло
Приготвяне:
1.
В
голяма купа разбийте яйцата на висока скорост за 5 мин.
2.
Постепенно
добавете захарта, като продължавате да разбивате, докато сместта стане лека и
пухкава.
3.
Добавете
ванилията.
4.
Смесете
брашното и бакпулвера и изсипвайте внимателно в яйчената смес като бъркате на
ниска скорост.
5.
В
малка тенджера стоплете млякото и маслото, докато маслото се разтопи. Добавете
го към тестото и бъркайте, докато се смесят идеално.
6.
Изсипете
в намаслена и набрашнена форма за кейк с размери 23 х33 см.
7.
Печете
в загрята фурна на 180 градуса около 30-35 мин, или докато забита близо до центъра на кейка клечка за
зъби излезе чиста.
Здравейте, може ли да ми кажете колко грама е маслото орентировачно?
ОтговорИзтриванеЗдравейте, една супена лъжица брашно се равнява на 10 г. брашно, което значи, че 10 с.л. ще бъдат 100 г . брашно. Поздрави!
Изтриване