четвъртък, 31 декември 2015 г.

На гости на Юлия: Тиквен кейк с топинг от сирене крема

Тъй като аз също гостувах на Юлия, публикувам тук линк към рецептата, с която бях представена в нейния блог
http://jullyinthekitchen.blogspot.bg/2015/12/blog-post_28.html

Тиквен кейк с топинг от сирене крема.







Продукти:

За кейка:


  • 2 ч.ч брашно 
  • 2 ч.л сол
  • 2 ч.л канела
  • 1 ч.л бакпулвер
  • 1 ч.л сода бикарбонат
  • 4 яйца, леко разбити
  • 2 ч.ч захар
  • 1 ч.ч олио
  • 425 г сварена и пюрирана тиква



За глазурата:


  • 85 г сирене крема, размекнато
  • 2 ч.ч пудра захар 
  • 1 ч.л ванилия
  • 1 с.л прясно мляко

Приготвяне:


  • Загрейте фурната на 180 градуса и намажете с масло тавичка с размери 22 на 33 см 
  • В средна по размер купа смесете брашното, солта, канелата, бакпулвера и содата

  • В друга купа разбийте добре с  миксер яйцата, захарта, олиото и тиквата. Добавете сухите съставки и разбийте до гладка смес.


  • Разстелете тестото в тавичката и печете 30 мин. Или докато клечка за зъби, забита към центъра на сладкиша, излезе чиста. Изчакайте да изстине, преди да покриете с глазурата.

  • Глазурата се приготвя като се разбие с миксер крема сиренето, заедно със захарта и млякото. Накрая се прибавя ванилията. Внимателно се покрива кейкът.
  • Накрая по желание, може да се поръси с канела, за контрастен ефект.


Няма коментари:

Публикуване на коментар