четвъртък, 24 март 2016 г.

Салата с булгур, печени чушки и нахут


Попаднах на тази рецепта, докато ровех из нета за някаква ефектна салата, която да направя на рождения си ден. Както в повечето случаи, така и сега, не ми се искаше да се спирам на нещо познато. Обичам да изненадвам кулинарно и себе си и другите, а рожденият ден беше отличен повод да пробваме нещо ново. Исках в нея да има много цветове, поне два вкуса, а също така и да стигне за осем души.

Докато търсех, бях пуснала телевизора и течеше предаването Бон Апети. И точно оттам дойде вдъхновението. Салатата изглеждаше не само лесна , но и с интересни съставки:



Продукти:
250 г булгур (без варене)
1 консерва нахут (400 г)
1 червена салата
1 зелена салата – къдрава маруля
1 буркан червени печени чушки
1 глава червен лук
90 мл зехтин „Екстра върджин“
30 мл балсамов оцет
1 ч. л. мед
1/4 ч. л. лют червен пипер
сол и черен пипер на вкус

Приготвяне

1.      Булгурът се залива с гореща 500 мл вода и се посолява. Прибавят се 30 мл зехтин, покрива се с прозрачно фолио и се оставя да набъбне.
2.      Червената и зелената салати се измиват и се отцеждат в центрофуга. След това се нарязват на тънко.
3.      Чушките и лукът се режат на ивички. В купа се смесват салатата, нахутът, чушките, лукът и булгурът.
4.      Медът се разбива с лютия пипер, останалия зехтин, балсамовия оцет, сол и черен пипер на вкус. Салатата се овкусява с дресинга, разбърква се и се сервира.




Източник: Бон Апети



Няма коментари:

Публикуване на коментар