Попаднах на тази рецепта, докато ровех из нета за някаква ефектна салата, която да направя на рождения си ден. Както в повечето случаи, така и сега, не ми се искаше да се спирам на нещо познато. Обичам да изненадвам кулинарно и себе си и другите, а рожденият ден беше отличен повод да пробваме нещо ново. Исках в нея да има много цветове, поне два вкуса, а също така и да стигне за осем души.
Докато търсех, бях пуснала телевизора и течеше предаването Бон Апети. И точно оттам дойде вдъхновението. Салатата изглеждаше не само лесна , но и с интересни съставки:
Продукти:
250 г булгур (без варене)
1 консерва
нахут (400 г)
1 червена
салата
1 зелена
салата – къдрава маруля
1 буркан
червени печени чушки
1 глава червен лук
90 мл зехтин
„Екстра върджин“
30 мл
балсамов оцет
1 ч. л. мед
1/4 ч. л. лют
червен пипер
сол и черен
пипер на вкус
Приготвяне
1.
Булгурът се залива с гореща 500 мл вода и се посолява.
Прибавят се 30 мл зехтин, покрива се с прозрачно фолио и се оставя да набъбне.
2.
Червената и зелената салати се измиват и се отцеждат в
центрофуга. След това се нарязват на тънко.
3.
Чушките и лукът се режат на ивички. В купа се смесват
салатата, нахутът, чушките, лукът и булгурът.
4.
Медът се разбива с лютия пипер, останалия зехтин,
балсамовия оцет, сол и черен пипер на вкус. Салатата се овкусява с дресинга,
разбърква се и се сервира.
Източник: Бон Апети
|
Няма коментари:
Публикуване на коментар