четвъртък, 7 април 2016 г.

Мекици

Това е последната рецепта с тесто, която правих вкъщи, преди да се поставим на нисковъглехидратна диета. Затова ми е особено скъпа на сърцето- обичам тестени изделия и ми липсват през дъъългите седмици, в които не мога и не трябва да си ги позволявам.
Реших все пак да я пусна тук, така поне ще видя още веднъж прекрасните мекички и ще си спомня колко бяха вкусни.

.


Продукти:
250 мл газирана вода
2 чл захар
1 чл сол
2 сл олио
2 чч брашно 




Приготвяне:
1.       От съставките са замесва меко тесто. Разделя се на топки. Върху набрашнена повърхност, от всяка топка се разточва мекичка. В средата се поставя плънка, мекичката се прегъва на две и краищата се прищипват.
2.       Отново леко се разточват.

3.       Пържат се от двете страни до зачервяване в сгорещено на средна температура олио.





Няма коментари:

Публикуване на коментар