вторник, 12 февруари 2013 г.

Питки


Тази рецепта често се приготвя у нас в събота сутрин - отнема съвсем малко време, а резултатите са чудесни. Тези питки ги знам от детството - това е рецепта на майка ми.

Продукти:
¾ кофичка кисело мляко (от 500 г)
1 равна чл сода бикарбонат
Брашно, колкото поеме, до омесване на меко тесто
200 г сирене
1 жълтък
50 г кашкавал (настърган)
30 г масло

Приготвяне:
Фурната се загрява на 200 градуса.
В купа се изсипва киселото мляко, добавя се содата и се изсипва брашно, докато се оформи меко тесто. Сиренето се натрошава и постепенно се смесва с тестото.
 Тестото се разделя на топки, които се подреждат в намаслена тава. Във всяка топка се бодва парче масълце. Намазват се с жълтъка и се поръсват с кашкавал.
Пекат се 15 минути в загрятата на 200 градуса фурна.






 



Няма коментари:

Публикуване на коментар