вторник, 12 февруари 2013 г.

Спагети с бадеми и сирене пармезан

Разнообразието в приготвянето на паста е огромно. Тази рецепта ме изкуши с две неща - това, че в нея е вплетен вкуса на бадеми, от една страна. От друга, това, че самите спагети се запържват след като са сварени и това променя вкуса им. Опитайте и вие!


Продукти:
1 пакет спагети
4 печени червени мариновани чушки от буркан
2 скилидки чесън
150 г черни маслини без костилки
100 г осолени бадеми
2 чл сушен босилек
6 сл зехтин
50 г Пармезан
Сол на вкус

Приготвяне:
Спагетите се варят във вряща подсолена вода според указанията на опаковката, обикновено 10-12 минути.
Бадемите се запичат без мазнина в тиган за минута и се прехвърлят в чиния.
Чушките, маслините и чесънът се нарязват на ситно. Зехтинът се загрява в дълбок съд и в него се запържва чесънът за около 30 секунди. Прибавят се отцедените спагети и сол и се запържват за кратко. Поръсват се с босилека и към тях се прибавят чушките, маслините и запечените бадеми. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар