петък, 8 януари 2016 г.

Бисквити с шоколадов чипс

По коледните и новогодишни празници всички дружно боледувахме и компенсирахме невъзможността да излизаме, с приятни занимания у дома. Едно от тях, разбира се, бе похапването на вкусотии.
Рецептата за тези бисквити взех от моя приятелка, американка, която отскоро пребивава в България и освен коледното си настроение от Северна Каролина, беше донесла и добри количества шоколадов чипс. Нямаше как да не се изкуша и да не приготвя тези бисквити, от които цялата къща ухаеше приятно. Лошото беше, че през следващите няколко дни ръката ми беше постоянно в кутията с бисквити - но като ги направите и вие, ще разберете колко трудно е да се устои.


Продукти:
1 чч. размекнато масло
1 чч бяла захар
1 чч кафява захар
1 чл бакпулвер
1/2 чл сол
2 чл гореща вода
2 яйца
2 чл ванилов екстракт
3 чч брашно
2 чч шоколадов чипс
1 чч орехи (по желание)



Приготвяне:
Време за приготвяне: 20 мин Печене: 10 мин


1.      Фурната се загрява на 175 градуса.
2.      Двата вида захар се разбиват заедно до гладка смес с маслото.
3.      Добавят се яйцата и ванилията и отново се разбива добре с миксер.
4.      Бакпулверът се разтваря в горещата вода и заедно със солта се изсипва в сместа.
5.      Прибавя се брашното, а накрая с дървена шпатула в тестото се разбърква шоколадовият чипс. По желание се прибавят орехови ядки, но у нас предпочитаме само с шоколад.
6.      В тава, покрита с намаслена хартия за печене, се изсипва по една лъжица от тестото като се оставя разстояние от по 4 см между отделните купчинки. Аз боцвам върху всяка още по няколко шоколадови парченца от чипса.
7.      Бисквитите се пекат 10 мин. в предварително загрята фурна. след това се изваждат от тавата и се оставят да изстинат върху решетка.

Добър апетит!













Няма коментари:

Публикуване на коментар