По коледните и новогодишни празници всички дружно боледувахме и компенсирахме невъзможността да излизаме, с приятни занимания у дома. Едно от тях, разбира се, бе похапването на вкусотии.
Рецептата за тези бисквити взех от моя приятелка, американка, която отскоро пребивава в България и освен коледното си настроение от Северна Каролина, беше донесла и добри количества шоколадов чипс. Нямаше как да не се изкуша и да не приготвя тези бисквити, от които цялата къща ухаеше приятно. Лошото беше, че през следващите няколко дни ръката ми беше постоянно в кутията с бисквити - но като ги направите и вие, ще разберете колко трудно е да се устои.
Продукти:
1 чч. размекнато масло
1 чч бяла захар
1 чч кафява захар
1 чл бакпулвер
1/2 чл сол
2 чл гореща вода
2 яйца
2 чл ванилов екстракт
3 чч брашно
2 чч шоколадов чипс
1 чч орехи (по желание)
Приготвяне:
Време за
приготвяне: 20 мин Печене: 10 мин
1.
Фурната се загрява на 175 градуса.
2.
Двата вида захар се разбиват заедно до
гладка смес с маслото.
3.
Добавят се яйцата и ванилията и отново
се разбива добре с миксер.
4.
Бакпулверът се разтваря в горещата вода и
заедно със солта се изсипва в сместа.
5.
Прибавя се брашното, а накрая с дървена
шпатула в тестото се разбърква шоколадовият чипс. По желание се прибавят
орехови ядки, но у нас предпочитаме само с шоколад.
6.
В тава, покрита с намаслена хартия за
печене, се изсипва по една лъжица от тестото като се оставя разстояние от по 4
см между отделните купчинки. Аз боцвам върху всяка още по няколко шоколадови
парченца от чипса.
7.
Бисквитите се пекат 10 мин. в предварително
загрята фурна. след това се изваждат от тавата и се оставят да изстинат върху
решетка.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар