Предястие от онези, които стават за 10 минути, в почивката между двете полувремена на поредния мач от Световното.Червеният и белият лук са много подходящи за печене, защото не губят вкуса и хрупкавостта си
Време за приготвяне : 30 минути, заедно с печенето
Порции: 6
Продукти:
2 малки глави червен лук
4 големи глави бял лук
250 г готово бутер тесто
1 средно голямо яйце
100 г бяло сирене (краве или овче)
150 г заквасена сметана
6 стръка прясна мащерка (или 2 сл сушена)
4 сл зехтин
Сол и черен пипер
Приготвяне:
1.
Фурната се загрява до 220 градуса. Червеният и
белият лук се обелват и нарязват на тънки резени.
2.
Работният плот се посипва с брашно. Бутертестото
се нарязва на две, а половинките се нарязват на четириъгълници. Като се
използва купа или чаша с по-голям отвор, се изрязват кръгове (с диаметъра, с
който желаете да бъдат баничките). Слагат се върху хартия за печене.
3.
Яйцето леко се разбива и с него се мажат
баничките.
4.
Сиренето и сметаната се смесват и сместа се
слага върху кръговете като се внимава да не потече (най-добре да се изсипе в
средата).
5.
Отгоре се подрежда част от лучената смес и се
поставя стръкче мащерка (или се наръсва от сушената).
6.
Накрая баничките се ръсят със зехтин, овкусяват
се със сол и черен пипер.
7.
Слагат се във фурната и се пекат до златисто
(около 20 мин.)
Може да сервирате със зелена салата (например със спанак и
кресон).
Няма коментари:
Публикуване на коментар