петък, 14 ноември 2014 г.

Ягодов чийзкейк без печене

Тази рецепта я правих преди раждането на сина ми - още през август и оттогава все се заканвам, че ще я споделя, защото би могла да бъде направена и с други плодове и е лесна и бърза. За съжаление стана зима, а моята рецептичка все още си седиииии в компютъра. Защо пък да не я кача?


Продукти:
100 г бисквити (аз купих „Еверест”)
60 г масло
40 г лешници
3 сл захар
За крема:
200 г ягоди
100 г крема сирене
100 мл сладкарска сметана
50 г пудра захар
½ чл ванилова есенция
1 чл настъргана кора от лимон

Приготвяне:
1.      Бисквитите и лешниците се смилат заедно в блендер.
2.      Прибавят се захарта и мекото краве масло и отново се смила.
3.      Отделно с миксер се разбиват крема сиренето и пудрата захар.
4.      В друга купа се разбива сладкарската сметана и към нея се прибавят настърганата кора на лимона, ваниловата есенция и крема сиренето.
5.      Разбъркват се и се добавят нарязаните на кубчета ягоди.
6.      Във форма за торта с падащи стени (диаметър 14-16 см) се слага бисквитеният блат и се натиска добре с помощта на чаша.
7.      Отгоре се намазва ягодовият крем.

8.      Чийзкейкът се поставя в хладилник да стегне за 2-3 часа. Отгоре се украсява с нарязани ягоди. 

източник: http://www.zajenata.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар