Портокалов коледен сладкиш
Едно прекрасно портокалово изкушение, което си внесох от Франция и което ми е спомен от скъпа приятелка
Продукти:
4 портокала
3 яйца
175 гр захар
175 гр масло
175 гр
брашно
5 гр
бакпулвер
125 гр пудра
захар
Приготвяне:
Изцежда се
сокът на портокалите. Настъргват се корите на два от портокалите и се смилат на
робота. Отделно се разбъркват яйцата и захарта, добавя се маслото на кубчета,
брашното и бакпулверът. Миксира се до гладка смес. Към нея се прибавят
настърганите кори от портокал и ¼ от сока. Изсипва се сместа в намаслена и
набрашнена тавичка и се пече 40 мин на 150 градуса.
Междувременно
на котлона се разбърква останалият сок с пудрата захар и се вари на тих огън 7
минутки. Когато блатът се изпече, се изважда и като поизстине, се залива със
сиропа. Оставя се да престои в хладилника няколко часа, а най-добре една нощ.
Няма коментари:
Публикуване на коментар