сряда, 19 декември 2012 г.


Портокалов коледен сладкиш

Едно прекрасно портокалово изкушение, което си внесох от Франция и което ми е спомен от скъпа приятелка



Продукти:
4 портокала
3 яйца
175 гр захар
175 гр масло
175 гр брашно
5 гр бакпулвер
125 гр пудра захар


Приготвяне:
Изцежда се сокът на портокалите. Настъргват се корите на два от портокалите и се смилат на робота. Отделно се разбъркват яйцата и захарта, добавя се маслото на кубчета, брашното и бакпулверът. Миксира се до гладка смес. Към нея се прибавят настърганите кори от портокал и ¼ от сока. Изсипва се сместа в намаслена и набрашнена тавичка и се пече 40 мин на 150 градуса.
Междувременно на котлона се разбърква останалият сок с пудрата захар и се вари на тих огън 7 минутки. Когато блатът се изпече, се изважда и като поизстине, се залива със сиропа. Оставя се да престои в хладилника няколко часа, а най-добре една нощ.

Няма коментари:

Публикуване на коментар