вторник, 15 януари 2013 г.

Чили с телешко и боб


Продукти:
1 малка червена чушка
1 малка люта чушка
1 гл лук
3 сл слънчогледово олио
500 гр телшеика кайма
1 сл червен пипер
1 сл кимион
3 скилидки чесън
400 гр нарязани домати от консерва
2 чл доматено пюре
1 чл сушен риган
125 мл червено вино
Сол, ½ чл захар
2 стръка зелен лук
400 гр червен боб от консерва






Приготвяне
Измиват се и се нарязват чушките, също и лука. Загрява се олиото и се запържват в него чушката ,лукът, телешкото, заедно с червения пипер и кимиона. Разбърква се, докато покафенее месото. Обелва се и се счуква чесънът – добавя се заедно с лютата чушка, доматите и соса от консервата, доматеното пюре, ригана, виното, солта и захарта и зеления лук. Когато сместа заври, се намаля котлона и се оставя на тих огън 15 мин. След това се добавя бобът и се вари още пет минутки.
Сервирах ги със затоплени във фурната тортили и по една лъжица заквасена сметана – ястието беше 4 порции- стигнаха ни осем тортили. Сметана може да се сипе и директно в чилито – омекотява вкуса. Аз махнах и лютата чушка, че още кърмя J

Няма коментари:

Публикуване на коментар