вторник, 15 януари 2013 г.


Морковен кейк с глазура от сирене Филаделфия



Продукти:

- 4 яйца
- 1, 1/4 чаши олио
- 2 чаши захар
- 2 ч.л. ванилия
- 2 чаши брашно
- 2 ч.л. канела
- 1, 1/2 ч.л. сода за хляб
- 2 ч.л. бакпулвер
- ½  ч.л. сол
- 3 чаши настъргани моркови
- 1 чаша счукани орехи
п.п.1 чаша = около 200мл!

За глазурата:
- ½  чаша масло
- 1 бр. сирене (оригинално) Philadelphia
- 1 чаша пудра захар
- 2 пакетчета ванилия (от малките)

Приготвяне:

Кейка: В купа се разбиват яйцата, олиото, захарта и ванилиите. След това се смесват с брашното, содата, бакпулвера, солта и канелата. Разбива се с миксер. Накрая се прибавят морковите и орехите. Сместа се изсипва в намазнена и набрашнена тава (9х13см). Пече се в предварително нагрята фурна до 175 градуса за около 40/50 минути (може да се провери с клечка за зъби, дали е готово).

Глазурата: Маслото, крема сиренето, пудра захарта и ванилията се разбиват с миксер, докато сместта стане мека и кремообразна. Слага се в хладилника да стегне добре и докато изстине кейка. Намазва се върху изстудения кейк. Препоръка - готовият кейк се слага отново в хладилника за няколко часа преди консумация.






 

Няма коментари:

Публикуване на коментар