Фетучини с броколи
Продукти:
10 листа от
пресен босилек
2 стръка
магданоз
2 стръка
зелен лук
2 малки
скилидки чесън
2 сл
дижонска горчица
125 гр меко
краве масло
500 гр
броколи, накъсани на цветчета
1 сл зехтин
Сол и черен
пипер
500 гр
фетучини – но може и талиатели или фузили
За украса:
10 чери доматчета
Приготвяне:
Слага се
вода за заври. Измиват се и се нарязват босилека, магданоза и бялата част на
лука. Целената се отделя настрани.почиства се и се пресова чесъна.
Маслото,
горчицата , зелените подправки, чесъна и
бялата част на лука се смесват и се оставя сместа настрана.
Броколите се
измиват, слагат се заедно със зехтина, солта и макароните във врящата вода и
врят 5 минути. Междувременно разполовяваме чери доматите. Отцеждат се
макароните и броколите. Разтопява се бързо овкусеното масло в топлата от
макароните тенджера, връща се вътре пастата и броколите и се разбърква с
маслото на умерен огън, но без да се запържват. Прехвърлят се макароните в
голяма чиния за сервиране, овкусява се със сол и черен пипер, разбъркват се с
лука и доматите.
Няма коментари:
Публикуване на коментар