вторник, 15 януари 2013 г.


Фетучини с броколи

Продукти:
10 листа от пресен босилек
2 стръка магданоз
2 стръка зелен лук
2 малки скилидки чесън
2 сл дижонска горчица
125 гр меко краве масло
500 гр броколи, накъсани на цветчета
1 сл зехтин
Сол и черен пипер
500 гр фетучини – но може и талиатели или фузили
За украса: 10 чери доматчета

Приготвяне: 
Слага се вода за заври. Измиват се и се нарязват босилека, магданоза и бялата част на лука. Целената се отделя настрани.почиства се и се пресова чесъна.
Маслото, горчицата , зелените подправки, чесъна  и бялата част на лука се смесват и се оставя сместа настрана.
Броколите се измиват, слагат се заедно със зехтина, солта и макароните във врящата вода и врят 5 минути. Междувременно разполовяваме чери доматите. Отцеждат се макароните и броколите. Разтопява се бързо овкусеното масло в топлата от макароните тенджера, връща се вътре пастата и броколите и се разбърква с маслото на умерен огън, но без да се запържват. Прехвърлят се макароните в голяма чиния за сервиране, овкусява се със сол и черен пипер, разбъркват се с лука и доматите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар