вторник, 15 януари 2013 г.


Млечна крем супа от царевица с бекон


Продукти:
300 г царевица от консерва
85 г бекон на резени
1 сл олио
1 голяма гл лук
3 средно големи картофа
300 мл нискомаслена сметана и 300 мл прясно мляко
Сол и черен пипер



Приготвяне:
Беконът се реже на ленти, запържва се в олиото до златистокафяво и се отделя в чиния. Лукът се реже на шайби, картофите на кубчета. Лукът се задушава на силен огън, добавят се царевицата, картофите и 500 мл вряла вода- на тих огън 15 мин. Загряват се отделно сметана плюс мляко, но без да кипва. Когат поомекнат картофките, се маха от котлона, разбърква се с млечната смес, поизстива, пасира се, добавя се беконът и се овкусява със сол и черен пипер.

1 коментар:

  1. Аз правя една подобна, но вместо бекон слагам пилешки гърди и пасирам всичко. А, и разбира се, целина. Страхотна е!

    ОтговорИзтриване