Продукти:
4 големи чушки
300 гр малки наденички
(купувам ги от Хит)
1 чл стрит риган
1 ½ чч сготвен бял ориз
1 морков обелен и настръган
½ чаша настъргано сирене чедър (но може и кашкавал)
Приготвяне:
Чушките се отрязват в горната част, изчистват се от дръжки и
семки.задушават се 5 мин на пара (не е задължително). Нарязва се използваемата
част от горния им край.
Зграява се тефлонов съд на котлона, наденичките се
раздробяват в тигана и се запържват с нарязаната част на чушките и ригана.
Дърпаме от котлона и се добавя и ориза и морковите. Аз лично добавям и две-три
лъжици дом пюре, може и подправено- любимото ми е с босилек.
Загрява се фурната на 190 градуса. Всяка чушка се пълни с
оризовата смес, пекат се в тава около 25-30 мин. В последните пет минутки долавям
настъргания кашкавал или чедъра отгоре, докато се разтопи и леко се запече. И
после нападаме J
Няма коментари:
Публикуване на коментар