Тарта с праз и чедър
Продукти:
7-8 тънки
стръка праз
Сол и черен
пипер
250 гр бутер
тесто
1 сл
дижонска горчица
1 яйце
50 гр чедър
Приготвяне:
Загрява се
фурната на 230 градуса. На котлона се слага вода да заври и празът, нарязан на
стръкове от по 20 см, се вари 6-8 мин на тих огън, с щипка сол във водата.
Бутер
тестото се разстила и от всяка страна на квадрата се отрязва ивица по 1 см.
Навлажнявате краищата на останалата кора с вода и поставяте отново отрязаните
ивици върху кората, така, че да се получи като рамка на картина.
Измивате
сварения праз в студена вода и отцеждате праза възможно най-много.
Сложете
хартия за печене в тавата и положете вътре тестената рамка. В нея подредете
праза и го намажете с горчицата. Отгоре настържете чедъра, а краищата на
рамката намажете с леко разбитото яйце. Аз изсипах остатъка от яйцето върху
праза и вместо да стържа чедър, купих чедър на филийки и покрих с филийките
праза.
Пече се на
най-горната решетка на фурната 15 мин или докато тестото бухне и стане
златисто, а сиренето се разтопи. Тартата се вади от фурната и се реже на 4
квадрата.
Няма коментари:
Публикуване на коментар