вторник, 15 януари 2013 г.


Тарта с праз и чедър

Продукти:
7-8 тънки стръка праз
Сол и черен пипер
250 гр бутер тесто
1 сл дижонска горчица
1 яйце
50 гр чедър

Приготвяне:
Загрява се фурната на 230 градуса. На котлона се слага вода да заври и празът, нарязан на стръкове от по 20 см, се вари 6-8 мин на тих огън, с щипка сол във водата.
Бутер тестото се разстила и от всяка страна на квадрата се отрязва ивица по 1 см. Навлажнявате краищата на останалата кора с вода и поставяте отново отрязаните ивици върху кората, така, че да се получи като рамка на картина.
Измивате сварения праз в студена вода и отцеждате праза възможно най-много.
Сложете хартия за печене в тавата и положете вътре тестената рамка. В нея подредете праза и го намажете с горчицата. Отгоре настържете чедъра, а краищата на рамката намажете с леко разбитото яйце. Аз изсипах остатъка от яйцето върху праза и вместо да стържа чедър, купих чедър на филийки и покрих с филийките праза.



Пече се на най-горната решетка на фурната 15 мин или докато тестото бухне и стане златисто, а сиренето се разтопи. Тартата се вади от фурната и се реже на 4 квадрата. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар