Моята баба правеше млечна баница, от която ухаеше цялата къща. нейната рецепта беше малко по-сложна, но аз, като съвременна домакиня, на която времето никога не стига, се изхитрих с тази по-лесна, но също така вкусна рецепта.
Продукти:
8-9 бр. готови кори за баница (250 г)
100 г масло(маргарин)
За заливката:
3 яйца
200 г захар
700 мл прясно мляко
ванилия
200 г захар
700 мл прясно мляко
ванилия
Приготвяне:
Тавичката се намазва с
масло.Корите се редят в нея като всяка се маже с масло.Няма значение как
се редят, може и набръчкани.Важно е последната да е добре оформена и
гладка.Отгоре също се маже с масло.
Пече се около 20 минути на 200
С.(снимка1) до златисто. През това време се приготвя заливката. Яяйцата се
разбиват със захарта. Добавя се затопленото прясно мляко и се разбърква до пълното
разтваряне на захарта. Изпечените кори се заливат с млечната смес. Пече за още
15 минути, докато поеме течността, но не напълно. След изваждането корите
продължават да поемат. Нарязва се и поръсва с пудра захар.
Източник: http://mysweethobby.blogspot.com
Няма коментари:
Публикуване на коментар