вторник, 15 януари 2013 г.

Сладка млечна баница

Моята баба правеше млечна баница, от която ухаеше цялата къща. нейната рецепта беше малко по-сложна, но аз, като съвременна домакиня, на която времето никога не стига, се изхитрих с тази по-лесна, но също така вкусна рецепта.




Продукти:
8-9 бр. готови кори за баница (250 г)
100 г масло(маргарин)
За заливката:
 3 яйца
200 г захар
700 мл прясно мляко
ванилия





Приготвяне:

Тавичката се намазва с масло.Корите се редят  в нея като всяка се маже с масло.Няма значение как се редят, може и набръчкани.Важно е последната да е добре оформена и гладка.Отгоре също се маже с масло.
Пече се около 20 минути на 200 С.(снимка1) до златисто. През това време се приготвя заливката. Яяйцата се разбиват със захарта. Добавя се затопленото прясно мляко и се разбърква до пълното разтваряне на захарта. Изпечените кори се заливат с млечната смес. Пече за още 15 минути, докато поеме течността, но не напълно. След изваждането корите продължават да поемат. Нарязва се и поръсва с пудра захар.

Източник: http://mysweethobby.blogspot.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар