петък, 18 януари 2013 г.

Боб с луканка

Когато направих това ястие, се почуствахме като в битов ресторант - ароматът, вкуса, вида...ако ви се хапва нещо бързо и ефектно, това е вашата рецепта.


Продукти:
400 г сварен боб
150 г луканка
1 гл кромид лук
2 сухи чушки
1 сл доматено пюре
1 кубче телешки бульон
30 г краве масло
4 сл олио
1 сл брашно
1 чл червен пипер
½ чл чубрица
½ чл кимион
1 чл джоджен
1 чл девисил

Приготвяне:
В дълбок тиган се загрява олио и се запържва ситно нарязания кромид лук. Съдът се оттегля от огъня и се прибавят накъсаните на едро сухи чушки, брашното, червения пипер и доматеното пюре. Разбърква се добре и се добавят 250 мл топла вода.
Сместа се връща на котлона, добавят се стритото кубче бульон, кимион, джоджен, девисил и свареният боб. Ястието се вари на силен огън 5 минути.
Нарязаната на тънки филийки луканка се запържва в маслото за 2-3 мин. Прибавя се към боба, ястието се кипва и се вари около минута. Сервира се горещо.

Източник: Иван Звездев

Няма коментари:

Публикуване на коментар