Продукти:
400 г сварен
боб
1 гл кромид
лук
2 сухи чушки
1 сл
доматено пюре
1 кубче
телешки бульон
30 г краве
масло
4 сл олио
1 сл брашно
1 чл червен
пипер
½ чл чубрица
½ чл кимион
1 чл джоджен
1 чл девисил
Приготвяне:
В дълбок тиган се загрява олио и се запържва ситно нарязания
кромид лук. Съдът се оттегля от огъня и се прибавят накъсаните на едро сухи
чушки, брашното, червения пипер и доматеното пюре. Разбърква се добре и се
добавят 250 мл топла вода.
Сместа се връща на котлона, добавят се стритото кубче
бульон, кимион, джоджен, девисил и свареният боб. Ястието се вари на силен огън
5 минути.
Нарязаната на тънки филийки луканка се запържва в маслото за
2-3 мин. Прибавя се към боба, ястието се кипва и се вари около минута. Сервира
се горещо.
Източник: Иван Звездев
Източник: Иван Звездев
Няма коментари:
Публикуване на коментар