Продукти:
¾ глава кромид лук
1 морков
1 сл доматено пюре
1 сл универсална подправка (например Вегета)
3-4 стръка магданоз
2 снопчета фиде
1 чл сол
За топчетата:
200 г кайма
4 сл ориз
¼ гл кромид лук
½ чл сол
1 сл магданоз
и 1 белтък
Приготвяне:
Оризът се вари 10 мин в 2 чч вряща вода, след което се отцежда и
водата се запазва. В купа се смесват оризът, каймата, белтъкът, солта и
наситнените ¼ глава лук и магданоза. Омесва се смес, от която се оформят
топчета.
Морковът и останалият лук се нарязват и се задушават в тенджера с
сгорещеното олио около 30 секунди. Налива се 1.2 л гореща вода, посолява се и
се вари под капак 10 мин на тих огън. Добавя се доматеното пюре и щом водата
заври, добавят се топчетата и варенето продължава още 15 минути.
Накрая се добавя универсалната подправка и начупеното фиде и се долива
оризовата вода. След 5 минути супата се поръсва с магданоз и е готова.
Няма коментари:
Публикуване на коментар