понеделник, 21 януари 2013 г.

Кус-кус с кренвирши


Продукти:
250 гр кус-кус
2 кренвирша
1 зелена чушка
2 червени чушки
1 тиквичка
200 г сладка царевица (аз нямах и не сложих)
1 кубче пилешки бульон
2 стръка пресен лук (аз сложих кромид и пресен)
2 чл къри на прах
5 сл зехтин
½ чл сол
1 чл захар

Приготвяне:
Лукът се нарязва ситно (аз го пускам на робота), тиквичката - на кубчета, чушките - на ивички, а кренвиршите – на колелца.
Зехтинът се загрява и в него се запържват за около минута лукът и чушките. Добавят се тиквичката и кренвиршите (а ако имате, и царевицата) и се пържат около 3-4 минути още. Поръсва се с къри, сол и захар и се разбърква добре за около минута.



Налива се половин литър гореща вода, добавя се кубчето бульон и се изчаква всичко да заври. Добавя се кус-кусът и се оставя на слаб огън, под капак, докато поеме течността.

Няма коментари:

Публикуване на коментар