Продукти:
1 кг чушки
1 голяма
глава кромид лук
Сол
1 кафена
чаша ориз
4 сл олио
1чл червен
пипер
1 сл
доматено пюре
Джоджен,
магданоз
Застройка:
1 яйце, 2-3
сл кисело мляко
Приготвяне:
Каймата се смесва с нарязания на ситно лук, сол на вкус, доматеното
пюре, подправките, ориза и 2 сл олио и се разбърква.
Чушките се измиват и почистват, по щипка сол се слага във всяка.
Пълнят се, може да се „запечатат с по малко брашно”. Редят се в тенджера,
долива се топла вода, почти колкото да ги покрие до половината, а във водата се добавя сол и
2 сл олио. След като заврят, се намаля котлона до умерен и ястието се оставя да
къкри 1 час.
След като тенджерата се дръпне от огъня, се прави застройка от 1 яйце,
2-3 сл кисело мляко и няколко лъжички от топлия сос. Като се разбърка добре, се
налива обратно в тенджерата на тънка струйка, при непрестанно бъркане.
Няма коментари:
Публикуване на коментар