вторник, 15 януари 2013 г.

Пълнени чушки


Продукти:
1 кг чушки
500 гр кайма смес
1 голяма глава кромид лук
Сол
1 кафена чаша ориз
4 сл олио
1чл червен пипер
1 сл доматено пюре
Джоджен, магданоз
Застройка:
1 яйце, 2-3 сл кисело мляко

Приготвяне:
Каймата се смесва с нарязания на ситно лук, сол на вкус, доматеното пюре, подправките, ориза и 2 сл олио и се разбърква.
Чушките се измиват и почистват, по щипка сол се слага във всяка. Пълнят се, може да се „запечатат с по малко брашно”. Редят се в тенджера, долива се топла вода, почти колкото да ги покрие до половината, а във водата се добавя сол и 2 сл олио. След като заврят, се намаля котлона до умерен и ястието се оставя да къкри 1 час.
След като тенджерата се дръпне от огъня, се прави застройка от 1 яйце, 2-3 сл кисело мляко и няколко лъжички от топлия сос. Като се разбърка добре, се налива обратно в тенджерата на тънка струйка, при непрестанно бъркане.

Няма коментари:

Публикуване на коментар