вторник, 15 януари 2013 г.

Бананов чийзкейк


Продукти:
За блата:
20-25 бишкоти
50 гр бадеми
2 сл захар
150 гр масло
За крема:
400 гр Маскарпоне
3 сл пудра захар
200 мл заквасена сметана
И още:
3 банана
1 капсула ванилия
Кората на един лимон
1 чч корнфлейкс с мед

Приготвяне:
Бишкотите, бадемите и захарта се смилат в блендер. Добавя се разтопеното масло и се бърка до получаване на трохи. Изсипва се в кръгла форма за печене с отделящ се ринг, с размери 22-24 см в диаметър. Блатът се оформя като трошливата смес се притиска добре с лъжица.пече се 5 мин в предварително загрята на 175 градуса фурна.
В друг съд се налива сметаната и се бърка с миксер, докато стане пухкава. Прибавят се ванилията и кората на лимона. Отделно се разбиват маскарпонето и пудра захарта, след което се добавят към сметаната и се разбърква отново.
Нарязаните на колелца банани се подреждат върху блата.




 Отгоре се намазва внимателно сметановият крем. Корнфлейксът се стрива в блендера и се поръсва върху крема. Сладкишът се остава да престои поне 4 часа в хладилник (а най-добре цяла нощ, за да стегне).
 Преди печене:


След опичане:















Източник: Кухнята на Звездев

Няма коментари:

Публикуване на коментар