Продукти:
За блата:
20-25
бишкоти
50 гр бадеми
2 сл захар
150 гр масло
За крема:
400 гр
Маскарпоне
3 сл пудра
захар
200 мл
заквасена сметана
И още:
3 банана
1 капсула
ванилия
Кората на
един лимон
1 чч
корнфлейкс с мед
Приготвяне:
Бишкотите,
бадемите и захарта се смилат в блендер. Добавя се разтопеното масло и се бърка
до получаване на трохи. Изсипва се в кръгла форма за печене с отделящ се ринг,
с размери 22-24 см в диаметър. Блатът се оформя като трошливата смес се
притиска добре с лъжица.пече се 5 мин в предварително загрята на 175 градуса
фурна.
В друг съд
се налива сметаната и се бърка с миксер, докато стане пухкава. Прибавят се
ванилията и кората на лимона. Отделно се разбиват маскарпонето и пудра захарта,
след което се добавят към сметаната и се разбърква отново.
Нарязаните
на колелца банани се подреждат върху блата.
Отгоре се намазва внимателно
сметановият крем. Корнфлейксът се стрива в блендера и се поръсва върху крема.
Сладкишът се остава да престои поне 4 часа в хладилник (а най-добре цяла нощ,
за да стегне).
След опичане:
Източник: Кухнята на Звездев
Няма коментари:
Публикуване на коментар