понеделник, 21 януари 2013 г.

Кифлички

В неделен ден ни се хапва приготвена закуска, а не просто някакви сандвичи. Обаче не ни се чака дълго, нито ни се иска да прекараме сутринта до фурната. Затова тази рецепта ни се стори съблазнителна и се доказа като успешна. Можете да я разнообразите като добавите 50 г стафиди или 50 г захар плюс лъжичка канела, нарязани орехи, портокалова кора или каквото ви диктува въображението. Ние си добавихме овче сирене и стана чудесно.


Продукти:

220 г брашно
3 равни чл бакпулвер
Сол
50 г краве масло
150 мл прясно мляко + две супени лъжици за намазване

Приготвяне:
Фурната се загрява на 220 градуса. Брашното се пресява в купа и се смесва с бакпулвера и шипка сол. Добавя се маслото и се втрива в брашното.

Изсипва се млякото и се бърка до меко, лепкаво тесто. Меси се около минута върху набрашенена повърхност, за да стане гладко.
Оформя се на топка, която се разточва на кръгла кора с дебелина около 2.5 см.
Разрязва се на осем триъгълника.



Кифличките се слагат в тавичка, покрита с хартия за печене. Намазват се с прясно мляко. Пекат се в средата на фурната 10-15 минути, докато бухнат и се зачервят леко.


















Няма коментари:

Публикуване на коментар