Продукти:
170 г брашно
½ чл сол
1 чл червен
пипер
1 чл ситно
накълцана мащерка
4 сл
слънчогледово олио
За плънката:
400 г варени
картофи
250 г праз
лук
50 г рукола
75 г
настърган кашкавал или сирене грюйер
150 мл
прясно мляко
Сол, черен
пипер
2 сл зелен
лук, нарязан
Приготвяне:
Брашното,
солта, червения пипер, мащерката се размесват добре. Добавят се олиото, 1 яйце
и 1 сл вода. Меси се до гладко тесто, прави се на топка, увива се във фолио и
се оставя 30 мин в хладилника.
Картофите се
белят и режат на шайби. Празът - на
кръгчета и се пуска 5 мин във вряща вода. Отцежда се и се оставя се да се
охлади. Руколата се измива и накълцва.
Загрява се
фурната на 200 градуса. Взема се форма за тарта с диаметър 20 см и се намазва с
мазнина.
Разточва се
тънко тесто и се застила формата с него. Поръсва се с половината сирене, отгоре
се редят картофите, празът, руколата и сиренето. Останалите яйца, млякото,
солта черния пипер и зеления лук се разбиват и получената смес се изсипва
отгоре. Пече се в горещата фурна 35 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар