вторник, 15 януари 2013 г.

Киш с праз и картофи


Продукти:
170 г брашно
½ чл сол
1 чл червен пипер
1 чл ситно накълцана мащерка
4 сл слънчогледово олио
3 яйца
За плънката:
400 г варени картофи
250 г праз лук
50 г рукола
75 г настърган кашкавал или сирене грюйер
150 мл прясно мляко
Сол, черен пипер
2 сл зелен лук, нарязан





Приготвяне:
Брашното, солта, червения пипер, мащерката се размесват добре. Добавят се олиото, 1 яйце и 1 сл вода. Меси се до гладко тесто, прави се на топка, увива се във фолио и се оставя 30 мин в хладилника.
Картофите се белят и режат на шайби. Празът  - на кръгчета и се пуска 5 мин във вряща вода. Отцежда се и се оставя се да се охлади. Руколата се измива  и накълцва.
Загрява се фурната на 200 градуса. Взема се форма за тарта с диаметър 20 см и се намазва с мазнина.
Разточва се тънко тесто и се застила формата с него. Поръсва се с половината сирене, отгоре се редят картофите, празът, руколата и сиренето. Останалите яйца, млякото, солта черния пипер и зеления лук се разбиват и получената смес се изсипва отгоре. Пече се в горещата фурна 35 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар