225 г брашно
90 г кафява
захар
1 чл
бакпулвер
3 сл какао
Сол
1 яйце
2 чл ванилов
екстракт
100 мл
слънчогледово олио
250 г
нискомаслено кисело мляко
125 г
шоколадов чипс
Приготвяне:
Фурната се загрява на 220 градуса. В купа се смесва брашното, захарта,
бакпулвера, 2 сл какао и щипка сол. В средата се прави кладенче. Добавя се
яйцето, ваниловия екстракт, олиото и киселото мляко. Разбива се до гладко
тесто.
Добавя се шоколадовият чипс и се разбърква отново. Сместа се
разпределя във формички за мъфини. Пече се на 220 градуса първите 10 мин, а
после фурната се намалява до 180 градуса и се пече още 10 мин. Изваждат се от
фурната, поръсват се с останалото какао и се сервират.
Няма коментари:
Публикуване на коментар