вторник, 15 януари 2013 г.

Шоколадови мъфини


Продукти:
225 г брашно
90 г кафява захар
1 чл бакпулвер
3 сл какао
Сол
1 яйце
2 чл ванилов екстракт
100 мл слънчогледово олио
250 г нискомаслено кисело мляко
125 г шоколадов чипс

Приготвяне:
Фурната се загрява на 220 градуса. В купа се смесва брашното, захарта, бакпулвера, 2 сл какао и щипка сол. В средата се прави кладенче. Добавя се яйцето, ваниловия екстракт, олиото и киселото мляко. Разбива се до гладко тесто.
Добавя се шоколадовият чипс и се разбърква отново. Сместа се разпределя във формички за мъфини. Пече се на 220 градуса първите 10 мин, а после фурната се намалява до 180 градуса и се пече още 10 мин. Изваждат се от фурната, поръсват се с останалото какао и се сервират.

Няма коментари:

Публикуване на коментар