петък, 18 януари 2013 г.

Салата с червен боб и риба тон


Продукти:
1 консерва риба тон
1 зелена салата
1 кутия червен боб
½ консерва царевица
3 домата – нарязани на осминки
1 червен лук – нарязан на шайби
½ буркан маслини каламата
2 моркова
За дресинга:
1 скилидка чесън
1 чл сос Уорчестър
1 сл горчица
4-5 сл лимонов сок
2 сл олио
6-7 сл зехтин
1 яйце
1 чл риган

Приготвяне:
Зелената салата се измива, подсушава и се накъсва на парчета. Морковите се настъргват на едро и си слагат с останалите продукти в салатиерата, включително маслините и рибата.
Яйцето се вари две-три минути, за да остане рохко. Обелва се, слага се във висок и тесен съд, прибавя се счуканата скилидка чесън и всички останали съставки за дресинга. Пасира се.
Салатата се полива с дресинга и се поднася веднага.

1 коментар:

  1. Еми, една много приятна салатка от мен: тиквичка, нарязана на дълги тънки лентички (с белачка за картофи примерно), 1 стрък пресен лук, пресни копър и магданоз - овкусяват се с лимон, зехтин и сол и се разбъркват. Отгоре се поръсват рендосано сирене и цели бадеми.

    ОтговорИзтриване