Продукти:
1 консерва
риба тон
1 зелена
салата
1 кутия
червен боб
½ консерва
царевица
3 домата –
нарязани на осминки
1 червен лук
– нарязан на шайби
½ буркан
маслини каламата
2 моркова
За дресинга:
1 скилидка
чесън
1 чл сос
Уорчестър
1 сл горчица
4-5 сл
лимонов сок
2 сл олио
6-7 сл
зехтин
1 яйце
1 чл риган
Приготвяне:
Зелената салата се измива, подсушава и се накъсва на
парчета. Морковите се настъргват на едро и си слагат с останалите продукти в
салатиерата, включително маслините и рибата.
Яйцето се вари две-три минути, за да остане рохко. Обелва
се, слага се във висок и тесен съд, прибавя се счуканата скилидка чесън и
всички останали съставки за дресинга. Пасира се.
Салатата се полива с дресинга и се поднася веднага.
Еми, една много приятна салатка от мен: тиквичка, нарязана на дълги тънки лентички (с белачка за картофи примерно), 1 стрък пресен лук, пресни копър и магданоз - овкусяват се с лимон, зехтин и сол и се разбъркват. Отгоре се поръсват рендосано сирене и цели бадеми.
ОтговорИзтриване