вторник, 15 януари 2013 г.

Пиле фрикасе

Продукти:
600 гр пиле
2 сл брашно
1 сл масло

1 кубче бульон 
1 жълтък
Лимонов сок на вкус


Приготвяне: 
Обезкостява се и се сварява пилето във вода с едно кубче бульон. Оставя се на салфетка да се отцеди и после се накъсва на парченца.
На котлона се запържва брашното и маслото, добавя се от бульона на пилето, като се бърка непрекъснато. В купичка се смесва жълтък и лимонов сок, добавя се малко от пилешкия бульон и после съдържанието на купичката се връща към соса при постоянно бъркане. Накрая в не го се прибавят парченцата пиле…и се излапва лакомо

Няма коментари:

Публикуване на коментар