петък, 1 февруари 2013 г.

Царско задушено със свинско


Продукти:
600 г свинско за готвене
1 гл кромид лук
1 гл червен лук
1 стрък праз лук
1 сл оцет
1 чл захар
1 чл червен пипер
6 сл олио
500 г царска туршия
5-6 стръка магданоз
1 чл чубрица
Сол на вкус

Приготвяне:
Приготвя се марината от оцет, сол и захар и в нея се киснат 10 минути нарязаните на шайби червен и кромид лук.
Нарязаното месо се посолява и се запържва в 4 сл загрято олио в продължение на 5 мин., като се разбърква.
Маринованият лук се запържва в отделен съд за 2 мин и се прибавя към месото. Добавя се нарязаният на колелца праз и се поръсва с червен пипер. Ястието се залива с 1 чч сос от туршия и 100 мл гореща вода. Посолява се и се задушава на тих огън под капак за 40 минути.

Малко преди края на задушаването се долавят нарязаните зеленчуци от туршията, магданозът и чубрицата. Когато ястието поеме ароматите от подправките, е готово за сервиране.


Няма коментари:

Публикуване на коментар