Продукти:
600 г
свинско за готвене
1 гл кромид
лук
1 гл червен
лук
1 стрък праз
лук
1 сл оцет
1 чл захар
1 чл червен
пипер
6 сл олио
500 г царска
туршия
5-6 стръка
магданоз
1 чл чубрица
Сол на вкус
Приготвяне:
Приготвя се марината от оцет, сол и захар и в нея се киснат 10 минути
нарязаните на шайби червен и кромид лук.
Нарязаното месо се посолява и се запържва в 4 сл загрято олио в
продължение на 5 мин., като се разбърква.
Маринованият лук се запържва в отделен съд за 2 мин и се прибавя към
месото. Добавя се нарязаният на колелца праз и се поръсва с червен пипер. Ястието
се залива с 1 чч сос от туршия и 100 мл гореща вода. Посолява се и се задушава
на тих огън под капак за 40 минути.
Малко преди края на задушаването се долавят нарязаните зеленчуци от
туршията, магданозът и чубрицата. Когато ястието поеме ароматите от
подправките, е готово за сервиране.
Няма коментари:
Публикуване на коментар