петък, 1 февруари 2013 г.

Млечно-зеленчукова супа със сирене Гауда


Продукти:
400 г микс грах с моркови
100 г сирене Гауда
25 г краве масло
1 средно голям картоф
250 мл прясно мляко
1 сл универсална подправка (напр. Вегета или Микадо)
1 стрък пресен лук
2 чл сол


Приготвяне:
Лукът се нарязва на ситно, обеленият картоф – на кубчета. Добавят се към замразения зеленчуков микс и се слагат в тенджера, заедно с маслото и солта. Налива се 1.2 л. студена вода, добавя се универсалната подправка и се кипва. Вари се под капак 20-25 мин на умерен огън, до пълно сваряване на зеленчуците.

В малка тенджера се налива прясното мляко и се добавя настърганото сирене Гауда. Загряват се като се разбъркват непрекъснато, докато сиренето се разтопи. Прехвърлят се в тенджерата при останалите продукти, вари се още две минути. Супата се поднася гореща.



Източник:Звездев


1 коментар: