петък, 1 февруари 2013 г.

Гъбена супа с овесени ядки


Продукти:
250 г пресни печурки
25 г краве масло
2 стръка чесън
2 стръка лук
300 г картофи
1 дафинов лист
1 чл сол
1 ½  чл риган
1 к. чаша овесени ядки
100 мл млечна сметана

Приготвяне:
Лукът и чесънът се режат на кръгчета, а гъбите- на филийки. Запържват се в тенджера в сгорещено масло за три минути.
Картофите се настъргват на едро ренде. Добавят се в тенджерата и се запържват за минута. Прибавя се солта, дафиновият лист и 2 л. кипнала вода. Вари се 20 минути. Когато картофите омекнат, се добавя риган и овесените ядки. Вари се още 5-6 минути.
Към сметаната се налива постепенно топъл бульон и се разбърква добре. Супата се застройва с получената смес и отново се кипва. По желание се поръсва с черен пипер.

Няма коментари:

Публикуване на коментар