250 г пресни
печурки
25 г краве
масло
2 стръка
чесън
2 стръка лук
300 г
картофи
1 дафинов
лист
1 чл сол
1 ½ чл риган
1 к. чаша
овесени ядки
100 мл
млечна сметана
Приготвяне:
Лукът и чесънът се режат на кръгчета, а гъбите- на филийки.
Запържват се в тенджера в сгорещено масло за три минути.
Картофите се настъргват на едро ренде. Добавят се в
тенджерата и се запържват за минута. Прибавя се солта, дафиновият лист и 2 л.
кипнала вода. Вари се 20 минути. Когато картофите омекнат, се добавя риган и овесените
ядки. Вари се още 5-6 минути.
Към сметаната се налива постепенно топъл бульон и се
разбърква добре. Супата се застройва с получената смес и отново се кипва. По
желание се поръсва с черен пипер.
Няма коментари:
Публикуване на коментар