Продукти:
1 ½ чч
обикновено брашно
¼ чч захар
2 чл
бакпулвер
½ чл канела
¼ чл сол
¼ чл смляно индийско орехче
1 яйце
½ чч прясно
мляко
¼ чч
зеленчуково олио
За ронливата глазура
1/3 чч
кафява захар
2 сл
обикновено брашно
½ чл канела
2 сл
размекнато масло
1/3 чч смлени
орехи
Приготвяне:
Фурната се затопля на 200 градуса. Разбърква се в голяма купа
брашното, бакпулвера, захарта, канелата, солта и индийското орехче. В малка
купа се разбиват яйцето, млякото и олиото. Смесват се със сухите съставки и се
долавя ябълката.
В друга купа се смесват съставките за глазурата. Отделят се от нея три
супени лъжици.
Половината от тестото се изсипва във формички за мъфини, максимум до половината на формичката. Поръсват се с глазура и се добавя тесто отгоре отново, до запълване на 2/3 от чашките на формичката. Накрая се поръсват отгоре със заделените три лъжици глазура и се пекат 25 минути на 200 градуса. Оставят се 5 минутки да изстиват във формичките, след което се изваждат внимателно върху скара.
Няма коментари:
Публикуване на коментар