петък, 1 февруари 2013 г.

Ябълкови мъфини с ронлива глазура


Продукти:
1 ½ чч обикновено брашно
¼ чч захар
2 чл бакпулвер
½ чл канела
¼ чл сол
¼  чл смляно индийско орехче
1 яйце
½ чч прясно мляко
¼ чч зеленчуково олио
1 чч обелена и настъргана ябълка (кисела за предпочитане)

За ронливата глазура
1/3 чч кафява захар
2 сл обикновено брашно
½ чл канела
2 сл размекнато масло
1/3 чч смлени орехи







Приготвяне:
Фурната се затопля на 200 градуса. Разбърква се в голяма купа брашното, бакпулвера, захарта, канелата, солта и индийското орехче. В малка купа се разбиват яйцето, млякото и олиото. Смесват се със сухите съставки и се долавя ябълката.
В друга купа се смесват съставките за глазурата. Отделят се от нея три супени лъжици.

Половината от тестото се изсипва във формички за мъфини, максимум до половината на формичката. Поръсват се с глазура и се добавя тесто отгоре отново, до запълване на 2/3 от чашките на формичката. Накрая се поръсват отгоре със заделените три лъжици глазура и се пекат 25 минути на 200 градуса. Оставят се 5 минутки да изстиват във формичките, след което се изваждат внимателно върху скара.




Няма коментари:

Публикуване на коментар