вторник, 26 февруари 2013 г.

Ябълкова пита


Продукти:
200 г брашно
200 г захар
3 яйца
2 големи или 3 малки ябълки
125 г масло
1 чл бакпулвер
200 г конфитюр от кайсии

Приготвяне:
Яйцата и захарта се разбиват с миксер на средна скорост от 3 до 5 мин. Брашното и бакпулверът се смесват и постепенно се добавят към разбитите яйца. Добавя се разтопеното масло и се разбърква добре.


Готовото тесто се разпределя в тавичка с 26 см диаметър. Аз го слагам върху хартия за печене, по-лесно се вади. Отгоре се нареждат обелените и нарязани на тънки полумесеци ябълки. Питата се пече в загрята фурна 35-40 минути. След това се намазва с конфитюра от кайсии за гланц и се пече още 5 минути. Сервира се охладена.





Източник: Звездев

Няма коментари:

Публикуване на коментар