петък, 8 февруари 2013 г.

Пълнени сухи чушки с картофена плънка


Като се каже "пълнени сухи чушки", асоциацията веднага е "с фасул". Тази рецепта обаче дава друго предложение за употреба на сухите чушки- не по-малко вкусно и доста оригинално.

Продукти:
10-12 сушени чушки
1 глава кромид лук
800 г настъргани сурови картофи
5-6 сл олио
1 ½ чл сушен копър
1 чл червен пипер
1 щипка чубрица
Сол на вкус


Приготвяне:
Фурната се загрява на 180 градуса.
Сухите чушки се накисват във вряла вода за 10 минути, за да набъбнат.
Нарязаният на дребно лук се запържва в сгорещената мазнина. Добавят се настърганите картофи и се пържат около 10 мин при непрекъснато бъркане. Подправя се със сол, чубрица, червен пипер и копър. Разбърква се добре, полива с 1-2 сл вода.
Омекналите сухи чушки се пълнят с картофената плънка. Подреждат се в тава и се намазват с олио. Пекат се в предварително загрятата фурна на 180 градуса за 15-20 мин.



Източник: Иван Звездев

Няма коментари:

Публикуване на коментар