Като се каже "пълнени сухи чушки", асоциацията веднага е "с фасул". Тази рецепта обаче дава друго предложение за употреба на сухите чушки- не по-малко вкусно и доста оригинално.
10-12 сушени
чушки
1 глава
кромид лук
800 г
настъргани сурови картофи
5-6 сл олио
1 ½ чл сушен
копър
1 чл червен
пипер
1 щипка
чубрица
Сол на вкус
Приготвяне:
Фурната се загрява на 180 градуса.
Сухите чушки се накисват във вряла вода за 10 минути, за да набъбнат.
Нарязаният на дребно лук се запържва в сгорещената мазнина. Добавят се
настърганите картофи и се пържат около 10 мин при непрекъснато бъркане. Подправя
се със сол, чубрица, червен пипер и копър. Разбърква се добре, полива с 1-2 сл
вода.
Омекналите сухи чушки се пълнят с картофената плънка. Подреждат се в
тава и се намазват с олио. Пекат се в предварително загрятата фурна на 180
градуса за 15-20 мин.
Източник: Иван Звездев
Няма коментари:
Публикуване на коментар