Продукти за 4 порции:
4 сл зехтин
Сол на вкус
Черен пипер
250 г сирене
Моцарела
За панировката:
2 яйца
1-2 чч
галета
60 г
настъргано сирене Пармезан
За гарнитурата:
1 пакет пене
(паста)
За доматения сос:
400 г
пасирани домати от консерва
1/2 гл
кромид лук
4 сл зехтин
2-3 скилидки
чесън
1 чл сушен
риган
1 чл сол
½ чл захар
Приготвяне:
Всяко пилешко филе се разрязва на
две. Получените шницели се изтъняват с чукче. Посоляват се и се поръсват с
черен пипер. Яйцата се разбиват и смесват с пармезана. Шницелите се овалват в
яйчената смес и след това се панират в галетата. Поливат се с 1 сл зехтин и се
поставят в намаслена тавичка. Пекат се във фурна, загрята до 200 градуса, за 20
минути.
Пастата се сварява в подсолена
вода, отцежда се и се прибавят 2-3 сл зехтин към нея.
За доматения сос – в тенджерка се
запържва нарязаният на дребно лук, посолява се и се поръсва със захар. Добавят се
накълцаният чесън и доматите. Сосът се подправя с риган и се вари на тих огън 5
минути.
Върху всяко изпечено пилешко филе
се поставят по 2-3 филийки моцарела. Ястието се залива с доматения сос и се
запича за още 10-15 минути при температура около 200 градуса. Сервира се с
гарнитура от пастата.
Няма коментари:
Публикуване на коментар