събота, 9 февруари 2013 г.

Запечено пилешко филе с моцарела


Продукти за 4 порции:
500 г пилешки филета
4 сл зехтин
Сол на вкус
Черен пипер
250 г сирене Моцарела
За панировката:
2 яйца
1-2 чч галета
60 г настъргано сирене Пармезан
За гарнитурата:
1 пакет пене (паста)
За доматения сос:
400 г пасирани домати от консерва
1/2 гл кромид лук
4 сл зехтин
2-3 скилидки чесън
1 чл сушен риган
1 чл сол
½ чл захар

Приготвяне:
Всяко пилешко филе се разрязва на две. Получените шницели се изтъняват с чукче. Посоляват се и се поръсват с черен пипер. Яйцата се разбиват и смесват с пармезана. Шницелите се овалват в яйчената смес и след това се панират в галетата. Поливат се с 1 сл зехтин и се поставят в намаслена тавичка. Пекат се във фурна, загрята до 200 градуса, за 20 минути.
Пастата се сварява в подсолена вода, отцежда се и се прибавят 2-3 сл зехтин към нея.
За доматения сос – в тенджерка се запържва нарязаният на дребно лук, посолява се и се поръсва със захар. Добавят се накълцаният чесън и доматите. Сосът се подправя с риган и се вари на тих огън 5 минути.
Върху всяко изпечено пилешко филе се поставят по 2-3 филийки моцарела. Ястието се залива с доматения сос и се запича за още 10-15 минути при температура около 200 градуса. Сервира се с гарнитура от пастата.


източник: Иван Звездев

Няма коментари:

Публикуване на коментар