4-5 едри кисели краставички
3 домата
½ консерва сладка царевица
100 г шварцвалдска шунка (купувам я от Лидл)
150 г сирене Ементал
1 чл сух босилек
4 сл зехтин
1 чл сол
Приготвяне:
Сиренето се реже на пръчици с
дължина, равна на широчината на филийките шварцвалдска шунка. В единия край на
филийката шунка се поставя пръчица сирене, завива се на рулце с част от
шунката. Следва втора пръчица сирене, поставена плътно до първото рулце и също
се навива в средната част на същото парче шунка. Слага се и трета пръчица в същата
филийка и се донавива до края на филийката шунка. И така във всяко парче шунка
се поставят по три пръчици сирене. След това всяка филийка се реже на 6
парчета.
В подходяща купа се изсипват
царевицата, нарязаните на кубчета домати, нарязаните на ивички краставички. Овкусяват
се със зехтин, босилек и сол.
Салатата се изсипва в чинии и върху всяка порция се поставят по няколко рулца от шунка.
Източник: Иван Звездев
Няма коментари:
Публикуване на коментар