понеделник, 4 март 2013 г.

Механджийска салата


Продукти:
4-5 едри кисели краставички
3 домата
½ консерва сладка царевица
100 г шварцвалдска шунка (купувам я от Лидл)
150 г сирене Ементал
1 чл сух босилек
4 сл зехтин
1 чл сол

Приготвяне:
Сиренето се реже на пръчици с дължина, равна на широчината на филийките шварцвалдска шунка. В единия край на филийката шунка се поставя пръчица сирене, завива се на рулце с част от шунката. Следва втора пръчица сирене, поставена плътно до първото рулце и също се навива в средната част на същото парче шунка. Слага се и трета пръчица в същата филийка и се донавива до края на филийката шунка. И така във всяко парче шунка се поставят по три пръчици сирене. След това всяка филийка се реже на 6 парчета.
В подходяща купа се изсипват царевицата, нарязаните на кубчета домати, нарязаните на ивички краставички. Овкусяват се със зехтин, босилек и сол.
Салатата се изсипва в чинии и върху всяка порция се поставят по няколко рулца от шунка.




Източник: Иван Звездев

Няма коментари:

Публикуване на коментар