4 бр пилешки
филета
8 бр киви
50 г фъстъци
2 сл мед (за
предпочитане акациев)
1 сл лимонов
сок
6 щипки
индийско орехче
3 щипки
канела
2 сл зехтин
Сол на вкус
Черен пипер
на вкус
Приготвяне:
Кивито се
почиства и нарязва на кръгчета. Пилето се подправя от двете страни със сол,
черен пипер и индийско орехче. Загрява се зехтинът и се запържва пилешкото филе
за 15 минути.
В същата
мазнина се добавят медът и лимонът и се бърка за 2 минути. В соса се загряват
фъстъците и кивито и се сервират заедно с пилешкото филе.
Препоръчана гарнитура:
Червен ориз
с кокосови стърготини и масло.
Няма коментари:
Публикуване на коментар