понеделник, 11 март 2013 г.

Пилешко филе с киви и мед


Продукти (за 4 порции):
4 бр пилешки филета
8 бр киви
50 г фъстъци
2 сл мед (за предпочитане акациев)
1 сл лимонов сок
6 щипки индийско орехче
3 щипки канела
2 сл зехтин
Сол на вкус
Черен пипер на вкус

Приготвяне:
Кивито се почиства и нарязва на кръгчета. Пилето се подправя от двете страни със сол, черен пипер и индийско орехче. Загрява се зехтинът и се запържва пилешкото филе за 15 минути.
В същата мазнина се добавят медът и лимонът и се бърка за 2 минути. В соса се загряват фъстъците и кивито и се сервират заедно с пилешкото филе.

Препоръчана гарнитура:
Червен ориз с кокосови стърготини и масло.





Няма коментари:

Публикуване на коментар