Не обичам много кокос - не знам защо, но го свързвам с плажно масло, а не с храна. В бонбони Рафаело обаче го намирам за много привлекателен, макар че бонбоните си остават едно калорично изкушение. Затова се изненадах приятно, когато в едно издание на предаването "Черешката на тортата" домакинята поднесе солен вариант на тези бонбони! Не бях готова да запиша рецептата и след това я потърсих из нета. Намерих няколко подобни рецепти и накрая реших да съчетая вкусове и продукти, както на мен най-много ми хареса и ето я моята рецепта за солени бонбони Рафаело:
Продукти:
200 г извара
1 пакетче сирене Крема
30 бр обезкостени черни маслини
60 г сирене Пармезан, настъргано
сол и черен пипер на вкус
1 опаковка рулца от раци
Приготвяне:
Изварата се разбива хубаво със сиренето Крема, добавят се сол и черен пипер на вкус. Накрая се добавя настърганият Пармезан и внимателно се бърка. От така получената смес се оформят малки топчета като във всяко се слага по една маслина.
Рулцата от раци се настъргват ситно. Готовите топчета от горната смес се овалват в настърганите рачешки рулца и се подреждат в плато за сервиране. Оставят се в хладилник да стегнат поне час.
Няма коментари:
Публикуване на коментар