понеделник, 18 март 2013 г.

Картофена супа с кашкавал


Продукти:
30 г краве масло
1 голяма глава кромид лук, почистена и нарязана
500 г картофи, нарязани на кубчета
2 пиперки (червена и зелена) – почистени от семето и нарязани
2 пресовани скилидки чесън
1 л пилешки бульон
1 дафинов лист
½ чл сол
1 ½ чл смлян кимион
150 мл натурално кисело мляко
100 г настъргано сирене чедър или кашкавал
2 сл нарязан пресен кориандър

Приготвяне:
Маслото се разтапя в голяма тенджера и лукът се запържва до златисто. Добавят се картофите, пиперките и чесъна и се запържват още 5 минути.
Налива се бульонът и се добавят дафиновият лист и солта. Оставя се да заври на силен огън, после се намаля до умерен и се вари 20 мин под похлупак.
Изважда се дафиновият лист и супата се оставя да поизстине. След това се добавя кимионът и супата се пасира в кухненски робот. Връща се отново в тенджерата, налива се киселото мляко, загрява се, без да завира. Добавя се сиренето (кашкавалът), разбърква се и се сервира.

Няма коментари:

Публикуване на коментар