Продукти:
1 голяма
глава кромид лук, почистена и нарязана
500 г
картофи, нарязани на кубчета
2 пиперки
(червена и зелена) – почистени от семето и нарязани
2 пресовани
скилидки чесън
1 л пилешки
бульон
1 дафинов
лист
½ чл сол
1 ½ чл смлян
кимион
150 мл
натурално кисело мляко
100 г
настъргано сирене чедър или кашкавал
2 сл нарязан
пресен кориандър
Приготвяне:
Маслото се разтапя в голяма
тенджера и лукът се запържва до златисто. Добавят се картофите, пиперките и
чесъна и се запържват още 5 минути.
Налива се бульонът и се добавят
дафиновият лист и солта. Оставя се да заври на силен огън, после се намаля до
умерен и се вари 20 мин под похлупак.
Изважда се дафиновият лист и
супата се оставя да поизстине. След това се добавя кимионът и супата се пасира
в кухненски робот. Връща се отново в тенджерата, налива се киселото мляко,
загрява се, без да завира. Добавя се сиренето (кашкавалът), разбърква се и се
сервира.
Няма коментари:
Публикуване на коментар