сряда, 27 март 2013 г.

Пилешко със зеле и кимион в горчичен сос

В рецептата има ябълки, които придават неповторим вкус и аромат на тази нетрадиционна употреба на пилешкото месо.


Продукти:
4 пилешки гърди без кости и кожа
1 чл сол
Смлян черен пипер
1 чл масло
1 сл зехтин
1 глава кромид лук, нарязана на тънки пръстени
500 г бяло зеле, едро нарязано
1 равна чл кимион на зърна
2 равни чл царевично брашно
150 мл прясно мляко
600 мл пилешки бульон
2 зелени ябълки, почистени от семките и нарязани на тънки филийки
120 г дребни макаронени изделия
1 чл дижонска горчица
4 сл заквасена сметана

Приготвяне:
Всяко парче месо се подправя от двете страни със сол и черен пипер. В голяма огнеупорна тенджера се загряват маслото и зехтина и месото се запържва по 2-3 минути от всяка страна. Изваждат се в чиния.

В тенджерата се добавя лукът е се запържва, докато омекне. След това се добавят зелето и кимионът, похлупва се и се задушава 5 минути като се бърка от време на време.

Брашното, млякото и бульонът се смесват и изливат в тенджерата. След като заври, се добавят ябълките и макаронените изделия и се изчаква отново да заври. Бърка се леко около 2 минути, докато сместа се сгъсти. Сипва се горчицата, пилешките гърди се подреждат върху зеленчуците и макароните и съдът се похлупва. Ястието се задушава около 20 минути на тих огън, до омекване на месото.

В края на готвенето се добавя сметаната и ястието се сервира.




1 коментар:

  1. Деси Григорова27 март 2013 г. в 14:01

    Много вкусно изглежда, ще се пробва със сигурност

    ОтговорИзтриване