Продукти:
1 чл сол
Смлян черен
пипер
1 чл масло
1 сл зехтин
1 глава
кромид лук, нарязана на тънки пръстени
500 г бяло
зеле, едро нарязано
1 равна чл
кимион на зърна
2 равни чл
царевично брашно
150 мл
прясно мляко
600 мл пилешки
бульон
2 зелени
ябълки, почистени от семките и нарязани на тънки филийки
120 г дребни
макаронени изделия
1 чл
дижонска горчица
4 сл
заквасена сметана
Приготвяне:
Всяко парче
месо се подправя от двете страни със сол и черен пипер. В голяма огнеупорна
тенджера се загряват маслото и зехтина и месото се запържва по 2-3 минути от
всяка страна. Изваждат се в чиния.
В тенджерата
се добавя лукът е се запържва, докато омекне. След това се добавят зелето и
кимионът, похлупва се и се задушава 5 минути като се бърка от време на време.
Брашното, млякото
и бульонът се смесват и изливат в тенджерата. След като заври, се добавят
ябълките и макаронените изделия и се изчаква отново да заври. Бърка се леко
около 2 минути, докато сместа се сгъсти. Сипва се горчицата, пилешките гърди се
подреждат върху зеленчуците и макароните и съдът се похлупва. Ястието се
задушава около 20 минути на тих огън, до омекване на месото.
В края на
готвенето се добавя сметаната и ястието се сервира.
Много вкусно изглежда, ще се пробва със сигурност
ОтговорИзтриване