2 чч брашно
6 сл захар
1 чл
бакпулвер
1 чл канела
на прах
3 яйца
4 сл олио
2 ябълки
40 г краве
масло
50 г стафиди
За поръсване:
2 сл пудра
захар
½ чл канела
½ пакетче
ванилова захар
Приготвяне:
Ябълките се обелват, нарязват на малки кубчета и се поръсват с 1 чл
канела.
Яйцата и захарта се разбиват с миксер 3 мин на средна скорост. Прибавят
се брашното, бакпулверът и олиото. Разбърква се. След това се добавят нарязаните
ябълки и стафидите и внимателно се разбърква отново. Сместа се изсипва в кръгла
форма за печене и се пече в загрята фурна на 160 градуса за 40-45 минути.
След като изстине, кейкът се поръсва със смесените пудра захар, ванилова захар и канела.
Източник: Иван Звездев
Няма коментари:
Публикуване на коментар