понеделник, 4 март 2013 г.

Кейк с ябълки и стафиди


Продукти:
2 чч брашно
6 сл захар
1 чл бакпулвер
1 чл канела на прах
3 яйца
4 сл олио
2 ябълки
40 г краве масло
50 г стафиди

За поръсване:
2 сл пудра захар
½ чл канела
½ пакетче ванилова захар


Приготвяне:
Ябълките се обелват, нарязват на малки кубчета и се поръсват с 1 чл канела.
Яйцата и захарта се разбиват с миксер 3 мин на средна скорост. Прибавят се брашното, бакпулверът и олиото. Разбърква се. След това се добавят нарязаните ябълки и стафидите и внимателно се разбърква отново. Сместа се изсипва в кръгла форма за печене и се пече в загрята фурна на 160 градуса за 40-45 минути.
След като изстине, кейкът се поръсва със смесените пудра захар, ванилова захар и канела.




Източник: Иван Звездев

Няма коментари:

Публикуване на коментар